Empire Studio – Dag 1

Kommande fyra dagar kommer vi att spendera i Empire Studio, Frösön, för att äntligen spela in vår debut 12″. Åke satte sig på tågen ifrån Malmö onsdag 16:51 och va framme i Norrland 06:33. Skön resa. Hann han kolla åtta avsnitt solsidan, sju avsnitt two and a half men, crucifix/m.d.c live -84, filmen om the Runaways…m.m. Åke lyckades slumra till i ca 30min och vaknade med gamnacke, ingen mer sömn den natten. Dem hade dessutom stängt av värmen för att kunna ha lägre biljettpriser. 13,5 timmars resa och dito grader, tack som fan för den Veolia!

Mellan 8:30-12:00 så va det byte av strängar, uppriggning av trummickar och testkörning av Mob 47:s gamla stärkare från det glada 80-talet. Dem höll fortfarande måttet. Därefter åt vi lunch på Jockes stammishak på torsdagar. Ärtsoppa och pannkakor, varför krångla till det? Det brukar vanligtvis vara jordgubbssylt, men idag varierade dem med hallonsylt vilket inte va helt uppskattat. En kopp svart på det.

Vi var tillbaka runt 14:00 och då gjorde den vänlige Sommarkatten oss sällskap i studion. Han styrde upp ett bra grundljud på trummorna, roddade micpreamps och kollade av så allt funkade. Så nu är allt på plats och låter. Vi hoppas att katten kan göra oss sällskap nå mer under den kommande helgen. Vi tackar och bockar så länge för hans hjälp.

Efter att vi fått igång allt och prövat spelat in ett par korta trudelutter så tog vi pause i Empire för att försöka få igång Jockes lilla hemmastudio som inte gjort något annat än att krångla dem senaste veckorna. Åke kirrade biffen, det var två olika drivrutiner som va installerade så dem krockade med varandra. Problemet är fixat så nu blir det en jävla massa nya akustiska d-takts hits framöver…men man ska väl inte ropa hej än. Under tiden Åke roddade med datakrånglet kockade Jocke ihop en Karl-Alfredröra med Hallumi och pasta.
Vi var tillbaka i studion kring 19:30, men det va sånt jävla liv i huset då det va tre band som repade samtidigt så vi kunde inte spela in förrän ca 21:00. En timme senare hade vi gjort och spelat in en låt. Jocke vevade trött d-takt och mördarbas. Åke rev av ett par klassiska Dis-riff. Låter pärla! Inte Desperat-kvalle direkt, men hä dug gott i krig. Vi rundade av kring 22:30 och kvällen avslutades med idioten Karl Pilkington på karnevalen i Rio.

Imorgon kommer 08:orna upp och vi blir fulltaliga. Idag va det bara träningsmatch imorgon blir det Cimex-allvar. Imorgon kommer även en pretentiös input-micklista för alla ljudnördar därute. Sov gott!

~ by Desperat on March 4, 2011.

One Response to “Empire Studio – Dag 1”

  1. Jävlar i muggen!!! Det kan ju inte gå fel det här… // Chris.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: