Empire Studio – Dag 2

Klockan nio åkte Chrille och Johan ifrån Rissne, samtidigt i Östersund klev två trötta gubbar upp. Åke och Jocke åkte till studion runt 12, la gitarrsolo och sång på DIS låten innan dem “studsade ut” låten. Enbart one-takes. Efter en hård förmiddag blev det lunch på Arcturan. Vi hinner inte med nå större sightseeings så “Termosen” va en perfekt utsiktsplats för att se hela Östersund på 47sek. Höhö.

Bilresan för stockholmarna gick fin-fint och dem va framme runt 16-tiden. Chrille började krångla som vanligt. Han skulle flytta runt alla trummor som vi hade ställt in så bra. Sen skulle herr basist inte vara sämre så det tog cirkus två timmar att bara ställa in hörlursnivåerna. “Det distar i lurarna!!”. Konstigt, du har en DS-1 inkopplad. Efter en del rattande så fick vi till ett schysst grundljud på basen, lagom distat och mulligt. Vi gjorde ett försök till att spela in en ny version av “Åsiktspolisen” men gav upp efter tre försök. I replokalen under studion hade precis Hårdrocksbandet börjat repa så det läckte även in Mötley Crüe i rumsmickarna. Magarna skrek också av hunger så det va lika bra att kasta in handduken och öppna en bira.

Jocke fick agera Gordon Ramsey igen med assist av Chrille. Åke surfade och Johan drack pilsner. Sataygryta utan satay, lyckat. Tack för det Konsum. Chrille hade ingen check på riset så det blev så klart överkokt och Jocke va inte blyg med samban och kryddorna. Men gott blev det.

Sen hände det lite saker. Vi var tillbaka i studion strax efter 21 och nu satte vi tre låtar (bas och trummor) rakt av på första tagningen. Omtagning av “Åsiktspolisen” och sen brände vi av “Garanterat Mangel” och “Vart fan gick det fel?” innan det stormade in en Securitas Väktare i studion. Dem hade fått in en anmälan från grannarna som tyckte att vi förde ett satans oliv så dem kunde inte sova. Grannarna trodde även att det pågick nå gängbråk och tog det säkra före det osäkra och ringde polisen. Vilken sallad. Det löste sig iaf smärtfritt och vi bjöd väktarn på en kopp kaffe innan han fick bråttom iväg på nästa utryckning.

Vi tog en lyssning på de tre låtarna vi spelat in och sen dunkade vi in “Masskonsumtion” och “Läggdags för mänskligheten”, i vilken vi hänsynslöst har snott slutet från ett känt hårdrocksband. Det blev spöktimme, vi släckte ned och for hem och lyssnade på Metallica.

Så här ser vårat upplägg ut när vi spelar in:
* Trummor och bas live (en line och en uppmickad)
* Slaskgitarr via en “stjärt” rakt in i ljudkortet (svinrå dist!)

Klockan är nu 02:34 och vi är för trötta för att rabbla ned alla mickar, förstärkare, micpreamps och dyl just nu, det kommer imorgon. Vi lovar.

Advertisements

~ by Desperat on March 5, 2011.

One Response to “Empire Studio – Dag 2”

  1. Gött mos eller? Mangla på & ge Chrille en STOR virre så han kommer upp i gas (;-P)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: