Empire Studio – Dag 3

Det blev en lång natt så vi va sega och slitna när vi steg upp runt 10. Vi åt en redig frukost buffe med fil, två olika sorters juicer, mussli, russin, knäckebröd, avokado. smör, limpa, salt, kaviar, ägg, kaffe, fyra sorters peppar, vatten,  yoghurt och ost, man lever ju bara en gång så varför snåla?

Ett snabbt toabesök innan färden mot studion, incheckning runt 12. Vi tog vid där vi avslutade kvällen innan med mera trummor och bas. Allt flöt på ganska så bra tills vi kom till låten “För allmän beskådan”, det var då självaste fan vad struligt det kan va!!!. Efter tio till femton omtagningar på samma låt bestämde vi oss för att ta en paus för att ta luft, sträcka på bena och handla lunch/middag. Klockan var då runt halv fyra. Vi for ut till  Lillänge och beställde mat i Thaivagnen vilket smakade bra.

Dynamitgubbarna Åke och Jocke  blev trött efter maten och slumrade till på soffan medan Chrille och Johan kämpade på med “För allmän beskådan”. En välkänd lokal hiphop profil kom förbi en snabbis och sa hej också. Efter mycket om och men så klarade vi av resten av alla låtarna till Chrilles och Johans belåtenhet. Så nu är alla trum-basspår lagda, gött jävla moz för blodblåsan på Chrilles högra hand blev knappast mindre för varje omtagningen. Jocke var slut i huvet och okoncentrerad efter allt meck och Åke var lite grinig så han orkade inte spela någon slaskgitarr. Vi kände att vi behövde komma ifrån studion så vi åkte hem en sväng till Jocke kring sju tiden och kollade på en skit DVD och drack ett par pilsner. Chrille drog nitlotten och fick bli kvällens chaufför.

Var åter i Empire klockan nio och lyssnade igenom det vi hade spelat in under dagen. Några av låtarna hade vi en till tre tagningar utav så vi kollade vilken som satt bäst och raderade resten. Eftersom ingen av oss är proffsmusiker så låter det där efter. Det är ju för fan punk vi lirar, men lite klipp och klistra blev det i ljudfilerna. Vi rev hela skiten för att påbörja uppriggning av gitarrerna.

Åke var på riktigt bra humör så vi gjorde en liten instruktionsvideo om hur man skapar det ultimata hardcore punk ljudet. Fan Yngwie Malmsteen har ju sådana där videos på youtube så herr Henriksson vill ju inte vara sämre, mycke nöje och lycka till!!
Vi pallade inte rigga upp och ställa in gitarrljud utan åkte hem istället så imorgon blir det full fokus på gitarrerna. Åke ska hinna med ett tåg runt 21 så vi har ett lite pressat schema. Det ska nog inte vara några problem. Peppar, peppar.

Nu är klockan 02:40 och det är bara Jocke och Chrille som är vakna men nu skiter vi i det här oxå. Vi har ju som bekant lovat er två dagar i rad att ni ska få en nördig studioteknik / micklista. Åke har kladdat ner några kråkfötter i ett kollegieblock men han är på date med John Blund just nu och vi kan tyvärr inte tyda hans handstil så ni får hålla ut en dag till. Den som väntar på något gott kan aldrig vänta för länge sa kärringen när hon rakade grisen!

Advertisements

~ by Desperat on March 6, 2011.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: