Empire Studio – Dag 4

Dagen började med frukost till John Fogerty och C/O. Mätta och belåtna åkte vi ut till studion tidigare än vanligt. Idag fick vi finbesök av självaste sommarkatten igen, eller “mästerkatten” som vi internt kallar honom då han är en mästare på gitarrteknik och smakfulla ljudtips. Vi behövde inte pröva oss fram särskilt länge innan vi hittade det perfekta gitarrljudet och kom igång med gitarrinspelningarna.

Samtidigt som Åke vevade gura som en gud och tog one-take på one-take så klottrade Chrille både i gästböcker och på väggar. Sommarkatten agerade ljudtekniker så Jocke fick unna sig en kopp kaffe i lugnt och ro utan att hålla på att trycka på rec och tänka så mycket. Tack för kaffet och stort tack för hjälpen! Efter att vi lagt första gitarrerna (Mob 47-kittet) så va det dags för lunch. Men innan vi bladade iväg så fick vi en väldigt ingående genomgång i hur man spelar riktigt C-takt. Detta dokumenterades och ligger numera på nätet. Gubbarna vill ju hänga med i tidens tempo.

Johan och Chrille hade redan tjuvkäkat lite micromat. Dynamitgubbarna unnade sig en varsin stor sushi utan en tanke varken på sina fattiga bröder eller moral.Vi hann knappt smälta maten innan Åke va på hugget igen. Denna gång körde vi upp Randall/Marshall stacken. Svin go kontrast till dem risiga men jävligt farligt fräsiga gitarrerna. Andra gitarrpålägget la han på under timmen, och nu snackar vi alltså 16 stänkare! Vi firade med en kopp svart och ballerina kex.

Innan vi plockade ihop alla gitarrprylar så gick Jocke lös på gurkan och kittade upp schyssta rundgångar, oljud och gnissel. Jocke har ett enmannaband som heter Electric Funeral så han är lite av en expert på att skapa öronblödande oljud och djävulskap. Detta gjordes också på en FBT stärkare (bascombo) som numera används för att ta fram skitdåligt ljud. FBT = Hardcore Deluxe!

Vi städade upp i studion och ägnade den sista timmen åt att lägga ett par goa pilsnerkörer på “Garanterat Mangel” och “Pappa Betalar”. Vi gjorde ett försök förra inspelningen som lät förjävligt, men vi håller tummarna på att det här kommer låta bättre efter mix.

Sen började klockan närma sig 20:00 och vi åkte till Spader Dam och tryckte en varsin pizza innan vi lämnade av Åke på tågstationen. Nästa gång vi ser den dryga gubbjäveln blir på playan i Grekland och då kommer han garanterat att ha sina Yngwie-solglajjor på sig. Vi åkte hem till Jocke för den Norrländska kylan bet ända in till benmärgen på 08:orna. Vi körde en photosession för skivan vi nu har spelat in. Och nu sitter vi här igen och knappar på datan och klockan är inte 02:30 utan 23:30 skönt nog.

Imorgon tar Johan och Chrille bilen ner till fjollträsk igen, så nu vilar hela ansvaret på Jockes axlar för det är enbart sången kvar nu innan mixning och mastring. Förhoppningsvis så ska en kompis till Jocke mixa det, men han va osäker på om han skulle ha tid. Vi håller tummarna och återkommer med mera info om det inom kort så håll utkik och uppdaterad här på bloggen för de senaste nyheterna. Som det verkar så kommer inte Jocke att börja med sången till veckan, för han är trött, slut och less. Norrlänning som han dessutom är så har hans kvot för att vara trevlig och social överstiget bristningsgränsen för längesen. Han behöver få vara för sig själv ute i skogen ett par dagar innan han är på banan igen. Han har till råga på allt inte skrivit klart alla texter heller, det svinet! Tack för denna gång på återseende.
//Johan, Åke, Chrille och Jocke

Advertisements

~ by Desperat on March 6, 2011.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: